Energie Educatie
Terug naar homepage

Energie Educatie

May 24, 2018

Omdat bezig zijn met duurzaamheid niet vroeg genoeg kan beginnen werken we samen met de Beuningse kinderen, jongeren en scholen aan verschillende projecten. Kinderen hebben frisse ideeën en zien nieuwe invalshoeken voor duurzame oplossingen, daarom hebben we ook de Beuningse kindergemeenteraad gevraagd mee te denken met Energiek Beuningen.

Energie-klimaat educatie

Gemeente Beuningen kent een lange traditie van milieu-educatie en samenwerking met groepen zoals het Dijkmagazijn. Vanuit dit platform wordt het bestaande milieu-educatieprogramma uitgebreid met onderwerpen zoals klimaat, energie en duurzaamheid.

Energiezuinige scholen

In 2018 wordt het energiebesparingspotentieel van de scholen in beeld gebracht. Samen zoeken we naar de best passende maatregelen per school en bekijken we de mogelijke financieringsopties. De Beuningse scholen kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een duurzaamheidslening om de maatregelen te financieren.

Kindergemeenteraad

Op dinsdag 5 juni is er voor de tiende keer een kindergemeenteraad in het gemeentehuis van Beuningen. Achtenveertig leerlingen van zes basisscholen doen mee. De leerlingen bedenken concrete plannen rond het thema ‘Energiek Beuningen – duurzaamheid op school. Lees het volledige artikel hier.

Lees ook eens het artikel Als de koek op is, zitten zij met de gebakken peren.

Meer weten? Neem contact met ons op