Terug naar homepage

Nieuws

Bij Energiek Beuningen doen we het anders

news

17 gemeenten kopen elektriciteit lokaal en duurzaam in

Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruikmaken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Energie uit wind, zon en water laat straks het lantaarnlicht branden in duizenden straten. De bescheiden schaal keert terug: deze Europese aanbesteding is gewonnen door de lokale Nijmeegse energieleverancier De Groene Stroomfabriek die in samenwerking met de stichting Wiek II nieuwe wind- en zonneparken gaat realiseren.

Lees meer

Als de koek op is, zitten zij met de gebakken peren

In 2040 is de gemeente Beuningen energieneutraal. Binnen de gemeentegrenzen wordt vanaf dat moment net zoveel duurzame energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgest...

Lees meer

Loket Duurzaam Wonen Plus van start

In oktober 2016 heeft het Loket Duurzaam Wonen Plus haar deuren geopend in het centrum van Beuningen. Het loket helpt huiseigenaren om hun woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Inwoners kunnen er telefonisch en via e-mail terecht voor advies. Daarnaast houdt het loket iedere maandagmiddag van 13:30 tot 17:00 een inloopspreekuur in het Zolderpark (Mauritsplein 1, Beuningen).

Lees meer