Terug naar homepage

Nieuws

Bij Energiek Beuningen doen we het anders

news

Samen kun je meer

Energiecoöperatie EnergieVoorVier is opgericht door en voor inwoners van de gemeente Beuningen. Het doel van de coöperatie is om burgers uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen te laten participeren in en mee te laten profiteren van opwekking van duurzame energie binnen de gemeente. Om inwoners bij...

Lees meer

Nieuwsbrief Energiek Beuningen

Met veel energie is er de afgelopen maanden doorgewerkt aan een energieneutraal Beuningen!

Lees meer

Zonnepanelen leverden deze zomer topopbrengst

In 2040 is de gemeente Beuningen energieneutraal. Binnen de gemeentegrenzen wordt vanaf dat moment net zoveel duurzame energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie 'Energiek Beuningen' vastgesteld. ...

Lees meer

Energie Estafette centrum Beuningen

In juni is was de aftrap van de Energie Estafette in het centrum van Beuningen. Samen met het centrummanagement hebben we een informatie avond georganiseerd voor ondernemers over Energieneutraal Beuningen en de weg er naar toe.

Bespaar energie (en honderden euro's)

Wat kunnen ondernemers doen om...

Lees meer

Beuningen gaat voor XL-windmolens langs de A73

Langs de A73 ter hoogte van Beuningen komen hoogstwaarschijnlijk vier of vijf windturbines van ruim tweehonderd meter hoog. Wethouder Piet de Klein hoopt dat deze molens er voor 2022 staan.

Beuningen wil over 22 jaar energieneutraal zijn. Er wordt dan evenveel energie opgewekt als verbruikt. Om da...

Lees meer

Plannen wind- en zonne-energie Beuningen vergevorderd

In juni organiseerde de gemeente Beuningen samen met de Beuningse energiecoöperatie ‘Energie voor Vier’ en de Gebiedsraad ‘Energiek Beuningen’ inloopbijeenkomsten over windenergie en zonne-energie.

Plannen voor wind- en zonne-energie

Op basis van de kansen, zorgen, wensen en ideeën van inwoner...

Lees meer

Beunings Zonnepark gaat definitief door

EWIJK – Zonnepark Lage Woerd in Ewijk gaat definitief door. Het is de bedoeling dat de 22.000 zonnepanelen in het voorjaar van 2019 gereed zijn. De bouw van het zonnepark neemt zo’n twee maanden in beslag, zei een woordvoerder van Engie woensdagochtend.

Energiebedrijf Engie kreeg deze week het gro...

Lees meer

Uit de Gelderlander: "Beuningen vergroent het snelst"

Beuningen vergroent het snelst

MAAS EN WAAL - De gemeenten in Maas en Waal zijn nog verre van energieneutraal. Alleen in Beuningen wordt nu al veel eigen energie geproduceerd. Dat gebeurt echter voornamelijk door de vuilverbranding van de ARN.

Die levert jaarlijks 1.438 Terajoule (340.000 Megwat...

Lees meer

Gebiedsraad Energiek Beuningen belangrijk bij samenstellen locatieplan

In 2040 is de gemeente Beuningen energieneutraal. Binnen de gemeentegrenzen wordt vanaf dat moment net zoveel duurzame energie opgewekt als dat er gebruikt wordt. Om dat te bewerkstelligen, en inwoners en bedrijven enthousiast te maken, is begin 2017 de energievisie ‘Energiek Beuningen’ vastgest...

Lees meer

Energieneutraal ondernemen in Beuningen doe je zo!

Sportschool Speijers Sports in Beuningen is energieneutraal. Mooi werk van een duurzame ondernemer. Speijers Sports is ook genomineerd voor 'Beuningse Ondernemer van het Jaar 2018'.

Zie hier hun video.

Lees meer