Terug

Energie Estafette centrum Beuningen

Sep 5, 2018

In juni is was de aftrap van de Energie Estafette in het centrum van Beuningen. Samen met het centrummanagement hebben we een informatie avond georganiseerd voor ondernemers over Energieneutraal Beuningen en de weg er naar toe.

Bespaar energie (en honderden euro's)

Wat kunnen ondernemers doen om tot energiebesparingen te komen in de toekomst? Energieadviseur Laurette Bulkens begeleidt en adviseert de ondernemers. Tijdens de eerste avond werden er meerdere presentaties gegeven over de nut en noodzaak van energiebesparing. Belangrijk onderwerpen van gesprek waren de bezuiniging (kan oplopen tot honderden euro’s per maand per winkel), en natuurlijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Al deze presentaties staan op het ondernemersgedeelte van de website 'Hart van Beuningen'.

Bezoek de bijeenkomsten

Het vervolg van de Energie Estafette bestaat uit drie bijeenkomsten met iedere keer een ander thema:

  • 11 september Energiefactuur en monitoring
  • 9 oktober Quick wins
  • 6 november Energiebesparing met investering, incl. led-verlichting

Energiescan bij één van de ondernemers

Per bijeenkomst is er een energiescan (mondeling advies) door de energieadviseur bij 1 ondernemer in het pand. Collega-ondernemers lopen mee en mogen vragen stellen of tips geven. Dit duurt maximaal 1 uur. Daarna een half uurtje met extra uitleg door de energieadviseur per thema. Hoe kun je dit meteen toepassen in je eigen bedrijf/pand en waar kun je voordeel halen en hoeveel? Voor 11 september heeft Elke van 'Elke Dag Lekker' zich als gastvrouw opgeworpen. Iedereen kan dan ter plekke bekijken hoe zij haar energie gebruikt en wat er eventueel nog aan verbeterd kan worden.

**Bent u een Beuningse centrum ondernemer? Meld u aan! Voor de eerst volgende avond kunt u zich aanmelden bij 'Elke Dag Lekker' Julianaplein 107a: info@elkedaglekker.nl